كارشناسي زبان و ادبیات فارسی

کلمات معجزه حیات بشریت هستند و کار یک نویسنده یا شاعر آن است که معجزه حیات بشر را به زیبایی به رشته تحریر درآورد. به زبان دیگر زبان و ادبیات هر کشوری هویت مردم آن کشور است و اگر ادبیات و زبان کشوری را بگیریم، استقلال فکری و روحی آن را گرفته ایم و از همین جا می توان به اهمیت رشته ادبیات فارسی پی برد. رشته ای که وظیفه اش پرورش جوانانی است که ادبیات کشور ما را حفظ کرده و آن را هرچه بیشتر شکوهمند سازند.


توانایی های مورد نیاز برای كارشناسي زبان و ادبیات فارسی

علاقه به زبان و ادبیات فارسی اولین شرط برای داوطلبان تحصیل در این رشته است. احساس لذت و حظ معنوی از خواندن و تعمق در متون، دلبستگی به مواریث فرهنگی و ادبی و احساس تعهد به پاسداشت ادبیات غنی و پرمایه فارسی که در برگیرنده عرفان نجیب و فرهنگ درخشان اسلامی است از دیگر ویژگی های داوطلبان تحصیل در این رشته است.

در هر کجا هستید برای مشاوره و موفقیت تضمینی در کنکور سراسری با 07136472941 تماس بگیرید تا با خیال آسوده در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود پذیرفته شوید

دروس اصلی كارشناسي زبان و ادبیات فارسی


دروس‌ پایه:

دستور زبان فارسي‌، تاریخ‌ زبان ‌‌فارسی‌، مرجع‌شناسی‌ و روش‌ تحقیق‌، آیین‌نگارش‌ و ویرایش‌، بدیع‌.


دروس‌ اصلی‌:

رودکی‌ و منوچهری‌، فرخی‌ و کسایی‌، رستم‌ و سهراب‌، رستم‌ و اسفندیار، قصیده‌های‌ ناصرخسرو، خاقانی‌، مسعود سعد، نظامی‌، مثنوی‌ معنوی‌، منطق‌الطیر، حدیقه‌سنایی‌، بوستان‌ سعدی‌، غزلیات‌ و قصاید سعدی‌، حافظ‌، صائب‌، تاریخ‌ بیهقی‌، سیاست نامه‌ و قابوسنامه‌، کشف‌ الاسرار، کلیله‌ و دمنه‌، گلستان‌ سعدی‌، مرصادالعباد، قرائت‌ متون‌ عربی‌، قواعد عربی‌، زبان‌ خارجه‌ تخصصی‌، عروض‌ و قافیه‌، ادبیات‌ معاصر، متون‌ تفسیری‌، آشنایی‌ با علوم‌ قرآنی‌، نقد ادبی‌.


دروس‌ تخصصی:

معانی‌ و بیان‌، مبانی‌ عرفان‌ و تصوف‌، تأثیر قرآن‌ و حدیث‌ در ادب‌ فارسی‌، تاریخ‌ ادبیات‌، سبک شناسی‌.


ادامه تحصیل در رشته زبان و ادبیات فارسی

علاقه مندان به رشته زبان و ادبیات فارسی می توانند پس از دریافت مدرک کارشناسی در آزمون سراسری کارشناسی ارشد شرکت كرده و در این مقطع ادامه تحصیل دهند . پس از اتمام تحصیل در این مقطع فارغ التحصيلان جذب مراکز علمی، فرهنگی کشور مي شوند. رشته زبان و ادبیات فارسی در مقطع کارشناسی ارشد گرایش هایی نظیر ادبیات حماسی، ادبیات غنایی ادبیات عرفانی و ادبیات تعلیمی را در برمی گیرد و در برخی از دانشگاه ها نیز گرایش های جدیدی مانند ادبیات تطبیقی، ادبیات کودک و نوجوان و … افزوده گردیده است.

امکان تحصیل در رشته زبان و ادبیات فارسی در مقطع دکتری در برخی از دانشگاه های کشور وجود دارد. فارغ‌ التحصیلان مقطع دکتری نیز می توانند در مراکز علمی و پژوهشی کشور و یا به عنوان عضو هیات علمی دانشگاه ها به تحقیق و تدریس در دانشگاه بپردازند.

در هر کجا هستید برای مشاوره و موفقیت تضمینی در کنکور سراسری با 07136472941 تماس بگیرید تا با خیال آسوده در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود پذیرفته شوید

آینده شغلی و بازار کار

دانش آموختگان این رشته پس از فراغت از تحصیل در مقطع کارشناسی و تلاش های فردی توام با فراگیری مطالب درسی، می توانند مسئولیت های مختلفی را در بخش های فرهنگی و اجرایی جامعه عهده دار شوند، از آن جمله : خدمت در کسوت مقدس معلمی در مراکز آموزشی، قبول مسئولیت در مراکزی همچون بخشداری، فرمانداری، شهرداری، استانداری به عنوان کارشناس فرهنگی یا در صورت داشتن شرایط لازم در سمت بخشدار، فرماندار و … ، نویسنده ، ویراستار ،‌ فعالیت‌ در صدا و سیما (مرکز تولید) چاپ و نشر، ثبت احوال و اسناد، اشتغال در کتابخانه های عمومی و خصوصی، اشتغال در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی و …

فارغ التحصیلان ادبیات فارسی می توانند در صدا و سیما علاوه بر تهیه برنامه های ادبی با کسب یکسری توانایی های مورد نیاز، گوینده خوبی شوند همچنین می توانند در مراکز چاپ و نشر کتاب به عنوان ویراستار و ناظر ادبی در سیر چاپ کتاب حضور داشته باشند.


توضیحات خاص انتخاب رشته کنکور سراسری

این رشته زیرگروه 1 گروه آزمایشی علوم انسانی و نوع گزینش آن ناحيه اي می باشد.

برای قبولی راحت تر در این رشته باید به ضرایب دروس تخصصی توجه بیشتری داشته باشید

ریاضیاقتصادادبیات تخصصیعربی تخصصیتاریخ و جغرافیعلوم اجتماعیفلسفه و منطقروانشناسی
21441131
در هر کجا هستید برای مشاوره و موفقیت تضمینی در کنکور سراسری با 07136472941 تماس بگیرید تا با خیال آسوده در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود پذیرفته شوید