کارشناسی ارشد مهندسي فناوري اطلاعات (IT)(کد 1276)

امروزه در تمام کشورهای دنیا فناوری اطلاعات با سرعت روز افزونی در حال پیشرفت است، به طوری که در خارج از کشور جزء پردرآمدترین رشته‌ها به شمار می‌آید. درآمد متوسط ماهانه 10.000 دلار مؤید این مطلب است. فناوری اطلاعات به اختصار IT»» که مخفف عبارت (Information Technology) است رشته‌ایست که اکثر دروس آن با کامپیوتر یکی بوده و اطلاعات اندکی از الکترونیک و مخابرات و اطلاعات کافی از مهندسی نرم‌افزار می‌تواند برای یک مهندس IT سکوی پرتاب در بازار کار باشد. در رشته‌ی IT ، اطلاعات دسته‌بندی، جمع‌آوری، پردازش شده و تحت شبکه یا به صورت فردی از آنها استفاده می‌شود. اطلاعات عمومی در زمینه‌ی مدیریت برای یک مهندس IT لازم است.

بازار کار خوبی برای این رشته وجود دارد به طوری که اگر تمام مهندسین IT در حال حاضر وارد بازار کار شوند، بیکار نمی‌مانند. با نگاهی به مراکز خرید و فروش، مترو، تجارت‌های الکترونیک و حتی سازمان‌های کوچک و بزرگ می‌توان به این نتیجه رسید که بازار کار در آینده برای رشتۀ IT بسیار روشن است. البته کشور ما چون در حال توسعه است، فناوری اطلاعات به طور ناقص در اکثر قسمت‌ها اجرا می‌شود ولی در نهایت این شرایط تغییر می‌کند.

فناوری اطلاعات یک مولفه حیاتی زندگی مدرن است که با ماهیتی میان رشته ای یکی از مهمترین حوزه های فناوری نوین را تشکیل می دهد. امروزه در جوامع پیشرفته، فناوری اطلاعات شاهرگ بیشتر سازمان ها و مراکز تجاری محسوب می شود و در ارتباطات مورد نیاز یک جامعه ی مدرن نقش اساسی دارد. این رشته از نظر عملیاتی یک رشته میان رشته ای بین کامپیوتر، صنایع و برق است که در این میان امور مربوط به تولید، پردازش، نگاهداشت و عرضه اطلاعات به مباحث کامپیوتری مرتبط می شود. بحث های مدیریت اطلاعات و فرآیند های آن از سلسله بحث های رشته صنایع و رشته برق است و بخصوص گرایش مخابرات، مباحث مرتبط با اطلاعات و داده ها را برعهده دارد.

IT را می توان استفاده بهینه از اطلاعات برای کاربردهای مختلف دانست؛ یعنی متخصص این رشته باید بتواند اطاعات را جمع آوری، دسته بندی و پردازش کرده و به موقع از آنها استفاده نماید. از همین رو کارشناس این رشته باید مبانی کامپیوتر را بلد باشد؛ به عبارت دیگر هسته اصلی این رشته همان هسته اصلی مهندسی کامپیوتر است.

دوره مهندسي فناوري اطلاعات يكي از مجموعه‌هاي آموزش عالي است و هدف آن تربيت متخصصيني است كه در زمينه مطالعه، طراحي، ساخت، راه‌اندازي و نگهداري سيستم‌هاي سخت‌افزاري و نرم‌افزاري، جمع‌آوري، سازمان دهي، طبقه‌بندي، استفاده و انتقال اطلاعات تبحر داشته باشند.


گرایشهای کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات:

  • مهندسی فناوری اطلاعات
  • مهندسی فناوری اطلاعات و امنیت(فقط برادران)
  • مهندسی فناوری اطلاعات پزشکی
در هر کجا هستید برای مشاوره و موفقیت تضمینی در کنکور سراسری با 07136472941 تماس بگیرید تا با خیال آسوده در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود پذیرفته شوید

عناوین دروس امتحانی:

1- زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)، 2- دروس مشترک (ساختمان های گسسته، ساختمان داده ها، طراحی الگوریتم، مهندسی نرم افزار، شبکه های کامپیوتری)، 3- اصول و مبانی مدیریت، 4- مجموعه دروس تخصصی مشترک (اصول طراحی پایگاه داده ها، هوش مصنوعی، سیستم های عامل).

ضرایب و گرایش های مجموعه مهندسی فناوری اطلاعات براساس دفترچه آزمون سال 99

رشتهگرایشکد ضریبضرایب دروس امتحانی به ترتیب از راست به چپ
1234
مهندسی فناوری اطلاعاتتجارت الکترونیکی11412
مدیریت سیستم های اطلاعاتی
سیستم های تکنولوژی اطلاعات (ITS)
سامانه های شبکه ای
سیستم های چند رسانه ای
معماری سازمانی
تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات (ICT)
مهندسی فناوری اطلاعات و امنیت-
مهندسی فناوری اطلاعات پزشکی-22414

مواد امتحانی و تعداد تست آزمون برگزار شده

نام درستعداد تستدفترچه مربوطهزمان پاسخگویی
زبان عمومی وتخصصی30شماره 1210 دقیقه
دروس مشترک30
اصول و مبانی مدیریت20
دروس تخصصی مشترک20

مجموعه دروس مشترک

این دروس شامل 5 درس، ساختمان‌های گسسته، ساختمان داده‌ها، طراحی الگوریتم، مهندسی نرم‌افزار و شبكه‌های كامپیوتری هستند و ضریب این دروس برای تمام گرایش‌ها (4) می‌باشد. با توجه به ضریب بالای این دروس می‌توان گفت داوطلبی در این رشته قبول می‌شود كه درصد خوبی در این دروس كسب كند.


ساختمانهای گسسته

از این درس معمولاً در آزمون کارشناسی ارشد 6 سؤال مطرح می‌شود. برای تسلط بر این درس آشنایی با مفاهیم مطالب این درس و مطالبی که بیشتر حال و هوای ریاضیات دارد لازم و ضروری است.


ساختمان‌ داده‌ها

از این درس در آزمون کارشناسی ارشد 6 سؤال مطرح می‌شود. منابع مهم این درس در دانشگاه‌ها كتاب‌های اصول ساختمان داده‌ها تألیف هوروتیز، ساختمان داده‌ها با استفاده از پاسكال تألیف تننباوم می‌باشد. مباحث این درس آرایه‌ها، صف و پشته، لیست‌های پیوندی، درخت‌ها، گراف‌ها و الگوریتم‌های مرتب‌سازی هستند. تسلط بر این درس در درجه اول با توجه به تعداد سؤالات و ضریب آن بسیار مهم و در درجه دوم برای فهم بهتر درسی مانند طراحی الگوریتم كاملاً ضروری می‌باشد.


طراحی الگوریتم

تعداد سؤالات این درس در آزمون كارشناسی ارشد 6 سؤال می‌باشد. این درس را به نوعی می‌توان ادامه درس ساختمان‌داده‌ها دانست و برای تسلط بر این درس، یادگیری كامل درس ساختمان‌داده‌ها ضروری می‌باشد. رئوس مطالب این درس، پیچیدگی زمانی الگوریتم، الگوریتم‌های تقسیم و غلبه، برنامه‌نویسی پویا، الگوریتم‌های حریصانه، مرتب‌سازی و جست و جو و مفاهیم درخت و گراف می‌باشد.


مهندسی نرم افزار

تعداد سؤالات این درس 6 سؤال می‌باشد و از جمله دروسی است كه داوطلبان رشته‌ی مهندسی كامپیوتر آن را جزء سرفصل‌های آزمون کارشناسی ارشد خود ندارند. به همین دلیل در كنار دیگر دروس مشترك اهمیت این درس نیز بالا می‌باشد. طراحی، پیاده‌سازی، تحلیل، آزمایش و ساخت، اشكال‌زدایی، فرآیند، مدل‌های فرآیندی، مهندسی سیستم، مهندسی نیازمندی‌ها، تحلیل و طراحی نیازمندی‌ها، نگهداری، مدیریت نرم‌افزار، مدیریت ریسك، برنامه‌ریزی و تخمین نرم‌افزار و مدیریت كیفیت نرم‌افزار در این درس مورد بررسی قرار می‌گیرند.


شبكه‌های كامپیوتری

تعداد سؤالات این درس در آزمون دانشگاه دولتی 6 سؤال می‌باشد. این درس در دوره کارشناسی به صورت مقدماتی و در دوره کارشناسی ارشد به صورت پیشرفته تدریس می‌شود. ارتباط كامپیوترها از لحاظ فیزیكی برای رد و بدل كردن اطلاعات، بررسی توپولوژی مختلف شبكه، بررسی انواع لایه‌ها و زیرساخت‌ها، تبدیل داده‌ها، حالت‌های ارسال، كنترل خطا، شبكه‌های بی سیم، لایه شبكه، انواع سوئیچینگ، الگوریتم‌های مسیریابی، پروتكل‌های مختلف اینترنت، تحلیل آدرس، لایه‌‌های انتقال از جمله مباحثی هستند كه در این درس مورد بررسی قرار می‌گیرند .


مجموعه دروس تخصصی مشترک

اصول طراحی پایگاه داده‌ها

تعداد سؤالات این درس در آزمون كارشناسی ارشد 8تا6 سؤال می‌باشد. تعاریف و مفاهیم پایگاه داده‌ها، مدل‌های داده‌ای، زبان‌های پرس و جوی فرمال، زبان پرس و جوی SQL، جامعیت و امنیت و سطوح نرمال و نرمال‌سازی از مطالبی است كه در این درس مورد مطالعه قرار می‌گیرد.


هوش مصنوعی

تعداد سؤالات این درس در آزمون كارشناسی ارشد 6 سؤال می‌باشد. از منابع مهم این درس می‌توان به كتاب‌های هوش مصنوعی راست، ایچ، پرولوگ و براتكو اشاره كرد. بعضی از مطالب این درس كمی نامأنوس با رشته كامپیوتر و IT می‌باشد و به نوعی مفاهیمی از رشته‌های دیگر نیز در این درس تلفیق شده است ولی از دروسی است كه می‌توان با استفاده از تكرار در مطالعه مطالب آن به راحتی به درصد خوبی در آن رسید.


سیستم‌های عامل

تعداد سؤالات این درس در آزمون كارشناسی ارشد 6 تا می‌باشد. منابع مهم این درس در دانشگاه‌های مختلف كتاب‌های سیستم‌های عامل مدرن تألیف تننباوم، سیستم‌های عامل تألیف استالینگ، سیستم‌های عامل تألیف دتیل، مفاهیم سیستم‌های عامل تألیف سیلبر شاتز می‌باشند.


برای دریافت لیست دانشگاه و ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات کلیک کنید