کارشناسی ارشد مهندسي كامپيوتر(کد1277)

با به وجود آمدن شبکه های اطلاعاتی اینترنت, صنایع, اقتصاد, فرهنگ و ... تا قبل از قرن بیستم، انسان‌ها خیلی بیشتر کار می‌کردند. در قرن بیستم با اختراع کامپیوتر در جوامع پیشرفت چشمگیری رخ داده است به طوری که امروزه در انجام اکثر امور شهری کامپیوتر نقش به سزایی دارد. کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر رشته ای است که با تربیت نیروهای کارآزموده, نقش مهمی در این پیشرفتها ایفا می کند.


کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر شامل 3 رشته :

1-مهندسی کامپیوتر شامل گرایشهای

  • معماری سیستم های کامپیوتری
  • هوش مصنوعی و رباتیکز
  • نرم افزار
  • شبکه های کامپیوتری
  • رایانش امن
  • بیوانفورماتیک

2-الگوریتم و محاسبات

3-قرآن کاوی رایانشی


گرایش معماری سیستم های کامپیوتری

سخت افزار در واقع همان ساختمان فیزیکی کامپیوتر می‌باشد. شامل صفحه کلید، صفحه نمایش، Case، پرینتر، اسکنر، CDها، انواع ICها و به طور کلی تمام قطعات کامپیوتر که قابل لمس هستند، می‌باشد. طراحی ICهای مختلف، مدارهای منطقی، طراحی انواع مدارات مرتبط با کامپیوتر، طراحی ساخت وسایل جانبی کامپیوتر، از جمله توانمندی‌های فارغ‌التحصیلان این گرایش می‌باشد. بازار کار گرایش معماری کامپیوتر به نسبت دو گرایش دیگر کمتر است و شاید یکی از دلایل آن عدم تولید کامپیوتر و وسایل جانبی در داخل کشور باشد ولی به دلیل وجود فارغ‌التحصیلان کم در گرایش معماری کامپیوتر، بازار کار این گرایش نیز تقریباً فراهم است. طراحی و ساخت مدارهای مجتمع و بهینه‌سازی شبکه‌ها از جمله توانایی‌های این گروه است.


گرایش هوش مصنوعی و رباتیکز

گرایش هوش مصنوعی که از دو گرایش قبلی سابقه کمتری در دنیا و کشور ما دارد در واقع گرایش هوش مصنوعی سعی می‌کند تمایز بین انسان و ماشین را که هوش نامیده می‌شود از بین ببرد (که البته این امر به نظر به این زودی‌ها ممکن به نظر نمی‌رسد). فارغ‌التحصیلان این گرایش باید توانایی طراحی سیستم‌های هوشمند از قبیل روبات‌ها، قطعات مکانیکی هوشمند مورد استفاده در صنایع پیشرفته را پیدا کنند. ساخت اعضای مصنوعی بدن از دیگر توانمندی‌های فارغ‌التحصیلان این گرایش است. به دلیل جدید بودن گرایش هوش مصنوعی در ایران فعلاً فارغ‌التحصیلان این گرایش در پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی شرکت دارند، تا پروژه‌های طراحی، ساخت و اجرا. پذیرش این گرایش به لحاظ تعداد بعد از گرایش نرم‌افزار، بالاترین پذیرش محسوب می‌شود.در چند سال اخیر به گرایش‌های کارشناسی ارشد، مهندسی کامپیوتر اضافه شده است


گرایش نرم‌افزار

نرم‌افزارها به دو قسمت سیستمی و کاربردی تقسیم می‌شوند، نرم‌افزارهای سیستمی، همان برنامه‌هایی هستند که کامپیوتر برای فعال شدن به آن‌ها نیاز دارد و معمولاً از سوی سازندگان سیستم‌های کامپیوتری به بازار عرضه می‌گردد. نرم‌افزارهای کاربردی، برنامه‌هایی هستند که کاربران متناسب با نیاز خود از آن‌ها استفاده می‌کنند. فارغ‌التحصیلان گرایش نرم افزار باید بتوانند انواع برنامه‌های نرم‌افزاری کاربردی را طراحی، نوشته و اجرا نمایند. برنامه‌نویسی بانک‌های اطلاعاتی، سایت‌ها و ... از جمله توانمندی‌های اکتسابی دیگر این گروه می‌باشد. فارغ‌التحصیلان کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر در گرایش نرم افزار در تمامی بخش‌های صنعت، مراکز انفورماتیک و IT شرکت‌های مختلف، وزارت‌خانه‌های مختلف، بخش‌های خصوصی تهیه نرم‌افزار، طراحی سایت و سایر شغل‌های مرتبط می‌توانند مشغول به کار شوند، و اصولاً بازار کار گرایش نرم افزار از بقیه گرایش‌ها بیشتر است.


شبکه های کامپیوتری

هدف از این گرایش تربیت افرادی است كه به منظور تأمین امنیت سیستم‌های پردازش اطلاعات و مبتنی بر شناسایی تمامی موانع و فاكتورهای فنی مربوطه بتوانند رویكرد امنیتی بهینه را معین كرده و راه‌حل‌های كاربردی ارائه دهند، و نیز بتوانند پژوهش‌های اولیه در این زمینه دانش را انجام داده و سبب ارتقاء دانش و فناوری مربوطه در كشور گردند. دانش آموختگان این گرایش قادرند به منظور تأمین امنیت سیستم‌های پردازش اطلاعات با رعایت تمامی جوانب علمی ـ فنی راه‌حل‌های بهینه را انتخاب كرده، طراحی، پیاده‌سازی و ارزیابی مفاهیم، تكنیك‌ها، روش‌ها و رویه‌های لازم برای امنیت اطلاعات را هدایت كرده و عملی سازند. آنها قادرند سیستم‌های پردازش اطلاعات را ارزیابی كنند و برای ارتقاء امنیت آنها راه‌حل ارائه دهند و مدیریت امنیت آنها را به عهده بگیرند. طراحی سیستم‌های كنترل و تشخیص نفوذ سیستم‌های پالایشی، دیوار آتش از جمله توانایی‌های این رشته است.


رایانش امن

هدف از این رشته، تربیت افرادی است كه در زمینه مطالعه، طراحی، ساخت، راه‌اندازی و نگهداری سیستم‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری، شبكه‌های كامپیوتری و همچنین جمع‌آوری، سازمان‌دهی، طبقه‌بندی، استفاده و انتقال اطلاعات و مدیریت فرآیند آنها تبحر لازم را داشته باشند. داوطلبان این رشته قادر خواهند بود به عنوان كارشناس ارشد راه‌حل‌هایی كاربردی در زمینه مدیریت، تهیه و بهینه‌سازی، بهبود و بسترسازی شبكه‌های كامپیوتری ارائه دهند.

در هر کجا هستید برای مشاوره و موفقیت تضمینی در کنکور سراسری با 07136472941 تماس بگیرید تا با خیال آسوده در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود پذیرفته شوید

عناوین دروس امتحانی:

1- زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)، 2- ریاضیات (ریاضیات عمومی (1و2)، معادلات دیفرانسیل، آمار و احتمال مهندسی، ریاضیات گسسته)، دروس تخصصی شامل (3- نظریه های زبان ها 4- مدار منطقی 5- معماری کامپیوتر 6-ساختمان داده و الگوریتم 7- سیستم عامل 8- شبکه های کامپیوتری 9- هوش مصنوعی 10- کامپایلر 11- پایگاه داده).

ضرایب دروس دانشگاه سراسری کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر

رشتهگرایشکد ضریبضرایب دروس امتحانی به ترتیب از راست به چپ
1234567891011
مهندسی کامپیوترمعماری سیستم های کامپیوتری111244233222
نرم افزار211322432333
هوش مصنوعی و رباتیکز311233332422
شبکه های کامپیوتری411233234222
رایانش امن511322344223
بیو انفورماتیک611233322423
الگوریتم محاسبات-711422432232
الگوریتم محاسبات-311233332422

مواد امتحانی و تعداد تست آزمون برگزار شده

نام درستعداد تستدفترچه مربوطهزمان پاسخگویی
زبان عمومی وتخصصی30شماره 1270 دقیقه
ریاضیات20
دروس تخصصی100

برای دریافت لیست دانشگاه و ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر کلیک کنید