کارشناسی ارشد مهندسی معماری (کد 1352)

اگر در قدیم بناهایی نظیر گنبد قابوس، ارگ بم، مسجد امام و ... هنر معماری را به رخ انسانها می كشید، امروزه با پیشرفت انسان و زندگی ماشینی، تأمین آسایش و آرامش روحی در محل زندگی، محل كار و محیط های شهری وظیفه معماران است. معماری بیش از آنكه علم و تكنیك باشد، ذوق و سلیقه، شناخت محیط و فرهنگ و پیشینه ی تاریخی می باشد. معماری در ایران در حدود 1000 سال بیش از اسلام قدمت دارد.

معماری تنها هنر ساختن بناهای آجری و گنبدهای دوار نیست ، كه بگوییم عمر آن در هزاره سوم میلادی به پایان رسیده است بلكه برای ساخت آسمان‌خراش‌ها ، برج‌ها و مجتمع‌های امروز، بیش از حیاط‌های پر باغچه دیروز به معماران هنرمند و كارآمد نیاز داریم و از همین رو کارشناسی ارشد معماری یكی از رشته‌های مهم دانشگاهی است كه امروزه در دانشكده‌های فنی یا هنری دنیا تدریس می‌شود. کارشناسی ارشد معماری در ایران دارای دو جنبه هنری و فنی است. در این میان درس‌های طراحی، زیباشناسی و نحوه زیبا كردن حجم‌ها،‌ نماها و پلان‌ها به هنر بر می‌گردد و دروسی مثل سازه‌های بتنی و فلزی، مقاومت مصالح ، ایستایی ، تأسیسات مكانیكی و الكتریكی به جنبه فنی این رشته مربوط می‌شود. در این رشته دروس هنری اهمیت بیشتری داشته و دروس علمی و فنی در راستای دروس هنری است. برای مثال یك معمار در طراحی خانه باید فضای آرامش‌بخشی را ایجاد كند تا باعث اضطراب ، خستگی و دلتنگی نگردد، كاری كه بیش از رعایت اصول فیزیكی مثل نور و صوت نیاز به آشنایی با اصول زیباشناسی دارد.

معماری بیش از آنكه علم و تكنیك باشد ذوق و سلیقه و استعداد است. دانشجوی کارشناسی ارشد معماری علاوه بر توانمندی در طراحی و قدرت تجسم و خلاقیت لازم است كه در درس ریاضی بخصوص در هندسه قوی باشد چون برای آموزش فن و تكنیك معماری باید دروسی مثل هندسه كاربردی، هندسه مناظر و مرایا و ریاضیات و آمار را مطالعه كرد.

گرایشهای کارشناسی ارشد مهندسی معماری

  • مهندسی معماری « بیشترین تعداد پذیرش»
  • مهندسی معماری منظر
  • مهندسی معماری اسلامی
  • مطالعات معماری ایران
  • بازسازی پس از سانحه
  • معماری داخلی

موقعیت های شغلی:

فارغ­ التحصیلان رشته معماری در سطح كارشناسی ارشد، بیشتر جنبه های هنری معماری را كسب كرده و می توانند علاوه بر طراحی و ساخت ماكت در ساختمان ها و شهرسازی ، به طراحی پارك ها، فضای سبز، طراحی داخلی واحدهای مسكونی و تجاری بپردازند و نظارت عالی بر انجام كارهای ساختمانی داشته باشند.

در هر کجا هستید برای مشاوره و موفقیت تضمینی در کنکور سراسری با 07136472941 تماس بگیرید تا با خیال آسوده در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود پذیرفته شوید

عناوین دروس امتحانی:

1- زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)، 2- دروس فنی ساختمان (تنظیم شرایط محیطی، ایستایی، شناخت مواد، عناصر و جزئیات، تأسیسات)، 3- دروس تاریخ و مبانی نظری (تاریخ معماری جهان، معماری معاصر، معماری اسلامی، مبانی نظری معماری)، 4- درک عمومی معماری، 5- درک عمومی معماری منظر، 6- تاریخ شهر در ایران، 7- مبانی بازسازی پس از سانحه (گونه شناسی و طراحی اسکان موقت و دائم، واژگان و تعاریف بلایا و سوانح، مدیریت و برنامه ریزی بازسازی و مدیریت بحران)، 8- پروژه عملی طراحی (اسکیس معماری)، 9- پروژه عملی طراحی (اسکیس معماری منظر)، 10- پروژه تشریحی مطالعات فرهنگ و معماری ایران، 11- پروژه عملی طراحی (اسکیس معماری داخلی).

ضرایب و گرایش های مجموعه معماری

رشتهگرایشکد ضریبضرایب دروس امتحانی به ترتیب از راست به چپ
1234567891011
مهندسی معماری-123231005000
مهندسی معماری منظر-221213000500
مهندسی معماری اسلامی-322221005000
مطالعات معماری ایران-421430200050
بازسازی پس از سانحه-533110022000
معماری داخلی-623230000005

توجه: در کلیه رشته های مجموعه معماری ، آزمون به صورت تستی و تشریحی برگزار می گردد که پس از تصحیح اوراق تستی، از داوطلبانی که با توجه به نمره اکتسابی، مجاز به انتخاب رشته شده و فرم انتخاب رشته اینترنتی را نیز تکمیل نموده باشند، آزمون تشریحی به عمل خواهد آمد.

مواد امتحانی و تعداد تست آزمون برگزار شده

نام درستعداد تستدفترچه مربوطهزمان پاسخگویی
زبان عمومی وتخصصی30شماره 1150 دقیقه
دروس فنی ساختمان30
تاریخ و مبانی نظری30
درک عمومی معماری20
درک عمومی معماری منظر20
تاریخ شهر در ایران20
مبانی بازسازی پس از سانحه20

زبان عمومي و تخصصي

همان‌طور كه از نام درس پيداست، تعدادي از سؤالات اين درس زبان عمومي و تعدادي از آن‌ها نيز مربوط به اصطلاحات و متون تخصصي مهندسي معماري مي‌باشد. بدون ترديد اگر دانشجويان در درس زبان حداقل‌هايي را داشته باشند مطالعه و سرمايه‌گذاري در اين درس مي‌تواند منطقي باشد.


دروس فني ساختمان (تنظيم شرايط محيطي ، ايستايي، شناخت مواد، عناصر و جزئيات، تأسیسات)

همانطور كه ملاحظه مي کنيد اين درس خود شامل 4 عنوان درسي مي باشد (البته در دفترچه اصلي كنكور دو درس تنظيم شرايط محيطي و تأسيسات از يكديگر مجزا نوشته شده است. تعداد تست های اين دروس در آزمون کارشناسی ارشد 30 سؤال مي­ باشد. « تنظيم شرايط محيطي و تأسيسات »تعداد سؤالات اين درس در آزمون كارشناسي ارشد 8 سؤال است.


ايستايي

از 30 سؤال دروس فني ساختمان 14 سؤال به درس ايستايي اختصاص دارد.


شناخت مواد

تعداد سؤالات اين درس در آزمون دانشگاه دولتي 4 سؤال مي‌باشد.


عناصر و جزئيات

تعداد تست های اين درس 4 سؤال مي‌باشد. از حيث مباحث اين درس كمي وسيع‌تر از درس شناخت مواد و مصالح مي‌باشد.


دروس تاريخ و مباني نظري

شامل دروس تاريخ معماري جهان، معماري معاصر، معماري اسلامي، مباني نظري معماري می باشد.


درك عمومي معماري

تعداد تست های اين درس در آزمون كارشناسي ارشد معماری دانشگاه دولتي 20 سؤال مي‌باشد.


درك عمومي معماري منظر

از نظر اهميت جزء پر اهميت‌ترين دروس براي گرايش معماري منظر مي‌باشد و براي ساير گرايش‌ها، اهميت آن كم مي‌باشد.


تاریخ شهر در ایران

تعداد تست های اين درس در آزمون كارشناسي ارشد معماری دانشگاه دولتي 20 سؤال مي‌باشد.


مبانی بازسازی پس از حادثه

تعداد تست های اين درس در آزمون كارشناسي ارشد معماری دانشگاه دولتي 20 سؤال مي‌باشد.

برای دریافت لیست دانشگاه و ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد مهندسی معماری کلیک کنید