کارشناسی ارشد مجموعه علوم تربیتی (کد 1117)

برای داشتن جامعه‌ای سالم و پویا، باید افراد به طور صحیح و بهینه و کار آمد پرورش پیدا كنند. کارشناسی ارشد علوم تربیتی علم آموزش، تعلیم و تربیت و مشاوره و راهنمایی است.

این رشته ارتباط نزدیكی با کارشناسی ارشد روانشناسی دارد. کارشناسی ارشد علوم تربیتی (1) دارای 8 گرایش می‌باشد، كه مهمترین آن‌ها گرایش‌های برنامه‌ریزی درسی، تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش و مدیریت آموزشی می‌باشد.

با توجه به اهمیت مقوله تعلیم و تربیت خصوصاً در مقاطع تحصیلی اولیه می‌توان گفت کارشناسی ارشد علوم تربیتی (2) با نگاهی تخصصی در 3 حوزه‌ی آموزش و پرورش تطبیقی، آموزش و پرورش پیش‌دبستانی و آموزش و پرورش دبستانی می‌تواند متخصصانی با دید وسیع در زمینه‌های مختلف آموزش و پرورش راهی بازار كار نماید.


گرایش های رشته علوم تربیتی در مقطع کارشناسی ارشد سال 99

از سال 96، رشته های علوم تربیتی (1) و (2) تجمیع شده و در قالب رشته مجموعه علوم تربیتی (کد 1117) ارائه می شوند.

1. برنامه‌ریزی درسی: هدف این گرایش تربیت مدرسان عالم و آگاهی می‌باشد که بتوانند با توجه به تخصص خود مدرس قابل و متفکری باشند جهت تجزیه و تحلیل موارد آموزشی و درسی در مدارس و آموزشگاه‌های کشور.

2. تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش: این گرایش هم خود مفهوم فلسفه را مورد بررسی قرار می‌دهد و هم آموزش و پرورش را از سوی دیگر. در این رشته آشنایی با نظریات تربیتی و علمای فلسفی که صاحب سبک و نظر در زمینه آموزش بوده‌اند برای بهبود هرچه بیشتر نظام علمی و آموزش و پرورش مورد بررسی قرار می‌گیرند.

3. مدیریت آموزشی: فارغ‌التحصیلان این رشته باید از قدرت برنامه‌ریزی و روابط انسانی خوبی برخوردار باشند تا بتوانند شکست و مسائل آموزشی را به خوبی تشخیص داده و در حل مشکل آن راهکارهای مناسب را ارائه دهند. هدف از این گرایش به وجود آوردن فارغ‌التحصیلان متعهد برای تمام سطوح مختلف آموزشی می‌باشد.

4. آموزش و بهسازی منابع انسانی: این گرایشی جدید در رشته علوم تربیتی است.

5. آموزش بزرگسالان : همانطور که از نام این رشته پیداست ضرورت داشتن علم و دانش را در زندگی انسان مشخص می‌کند. به طوری که تمامی افراد بازمانده از تحصیل و یا علاقه‌مندان به تحصیل بتوانند یادگیری را ادامه دهند و یا بنیان‌گذار جامعه‌ای در حال یادگیری باشند. این رشته دانشگاهي این فرآیند را برای این افراد راحت‌تر و قابل دسترس‌تر می‌کند.

6. تحقیقات آموزشی: فارغ‌التحصیلان این رشته با استفاده از روش تدریس و الگوهای مختلف در ملل گوناگون بهترین سبک و الگو را در جهت بهبود نظام آموزشی کشور تدوین می‌کنند.

7. تکنولوژی آموزشی: بر خلاف تصور عموم مردم اطلاعات اين رشته صرفاً در ابزار و وسایل خلاصه نمی‌شود بلکه دیدی تازه به یادگیری می‌باشد که با استفاده از نظرات و اصول روانشناسانه بهترین نوع و روش استفاده را از وسایل آموزشی در جهت یادگیری بهتربازگو می‌کند.

8. مدیریت و برنامه‌ریزی آموزش عالی: مدیریت و برنامه‌ریزی آموزش عالی علاوه بر ایجاد دانش به نحوه استفاده از آن دانش و اطلاعات اهمیت بسیاری می‌دهد. استفاده از تکنولوژی جدید و پیشرفته برای انتقال دانش از جمله کارایی‌های این رشته می‌باشد برای مثال دانشگاه مجازی یکی از دستاوردهای این رشته می باشد.

9. ارزشیابی آموزشی

10. علوم تربیتی که خود شامل گرایش های: 1- آموزش و پرورش تطبیقی 2- آموزش و پرورش ابتدایی 3- آموزش و پرورش پیش دبستانی

در هر کجا هستید برای مشاوره و موفقیت تضمینی در کنکور سراسری با 07136472941 تماس بگیرید تا با خیال آسوده در رشته و دانشگاه مورد علاقه خود پذیرفته شوید

موقعیت های شغلی رشته علوم تربیتی:

فارغ‌التحصیلان این رشته در درجه اول جذب آموزش و پرورش می‌شوند و یا برخی سازمان‌های دولتی مانند سازمان بهزیستی، وزارت بهداشت از جمله مکان‌های فعالیت فارغ‌التحصیلان این رشته‌ها می‌باشند. فارغ‌التحصیلان این رشته در صورت برخورداری از سرمایه لازم می‌توانند مجوز تاسیس مهدکودک و آمادگی را اخذ کرده و در این زمینه فعالیت کنند. مشاوره برنامه‌ریزی درسی برای داوطلبان کنکور و همچنین دانش‌آموزان و دانشجویان تمام مقاطع، از تخصص‌های برخی گرایش‌های این رشته می‌باشد که مدارس، دبیرستان‌ها و آموزشگاه‌های خصوصی پذیرای این افراد می‌باشند.

عناوین دروس امتحانی:

1- زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی، فرانسه)، 2- آمار و روش های تحقیق در علوم تربیتی، 3-روان شناسی تربیتی، 4-روش ها و فنون تدریس،5- مبانی، اصول و فلسفه تعلیم و تربیت،6- مدیریت آموزشی، 7- تکنولوژی آموزشی، 8- سنجش و اندازه گیری در تعلیم و تربیت، 9- مقدمات برنامه ریزی آموزشی و درسی،10- نظارت و راهنمایی، 11- تعلیم و تربیت اسلامی، 12- آموزش و پرورش تطبیقی، 13- روانشناسی رشد

ضرایب و گرایش های مجموعه علوم تربیتی براساس دفترچه آزمون سال 99

رشتهگرایشکد ضریبضرایب دروس امتحانی به ترتیب از راست به چپ
12345678910111213
برنامه ریزی درسی-12223220130000
تاریخ و فلسفه آموزش و پرورشتعلیم و تربیت اسلامی22122400100300
مدیریت آموزشی-32302230023000
آموزش و بهسازی منابع انسانی-42302230022000
آموزش بزرگسالان-52003221220000
تحقیقات آموزشی-62320020000000
ارزشیابی آموزشی-62320020000000
تکنولوژی آموزشی-73223004220000
مدیریت و برنامه ریزی آموزش عالی-82321030232000
علوم تربیتیآموزش و پرورش تطبیقی92203300020022
آموزش و پرورش ابتدایی
آموزش و پرورش پیش دبستانی

دروس امتحان علوم تربیتی که هر داوطلب باید براساس گرایش انتخابی، دروس مدنظر را در آزمون جواب خواهد داد:


زبان عمومی و تخصصی انگلیسی، فرانسه

تعداد سؤالات این درس در آزمون 30 سؤال می‌باشد. همان‌طور که از نام درس پیداست، تعدادی از سؤالات این درس زبان عمومی و تعدادی از آن‌ها نیز مربوط به اصطلاحات و متون تخصصی رشته علوم تربیتی (1) می‌باشد. بدون تردید اگر دانشجویان در درس زبان حداقل‌هایی را داشته باشند مطالعه و سرمایه‌گذاری در این درس می‌تواند منطقی باشد.


آمار و روش‌های تحقیق در علوم تربیتی

تعداد سؤالات آن در‌ آزمون كارشناسي ارشد دانشگاه دولتی 20 سؤال می‌باشد.


روانشناسی تربیتی

تعداد سؤالات آن 20 سؤال می باشد. تعاریف روانشناسی تربیتی، مراحل و هدف‌های آموزشی، طبقه‌بندی هدف‌های آموزشی نظریه‌های رشد شناختی و رفتاری یادگیری، سنجش و ارزیابی، نظریه‌های خبر پردازی یادگیری، انگیزش و یادگیری روش‌های مختلف آموزش، مطالعه و یادگیری از جمله مباحثی هستند که در این درس مورد بررسی قرار می‌گیرند. این درس از جمله دروسی است که معمولاً داوطلبان با کمی تمرکز و دقت در مطالعه می‌توانند به درصد خوبی در آزمون برسند.


روش‌ها و فنون تدریس

تعداد سؤالات آن 20 سؤال می‌باشد.

مبانی، اصول و فلسفه تعلیم و تربیت

تعداد سؤالات آن در آزمون دانشگاه سراسري 30 سؤال می‌باشد. در ابتدای این درس مفاهیم مقدماتی فلسفه آورده شده و پس از آن در مورد فلسفه تعلیم و تربیت و انواع مکاتب فلسفی (آرای فیلسوفان غربی و فیلسوفان مسلمان در تعلیم و تربیت) بحث شده است. از جمله دروسی است که باید شما بتوانید دسته‌بندی مناسبی از مفاهیم در ذهن خود ایجاد کنید تا در آزمون، انواع نظرها و عقاید، (نقاط اشتراک و اختلاف و ...) باعث نشوند تا مطالب را با هم قاطی کنید!

به غیر از 4 درس فوق، داوطلبان دو گرایش اول باید به سؤالات دو درس مدیریت آموزش و مقدمات برنامه‌ریزی آموزشی و درسی پاسخ دهند و متقاضیان گرایش سوم باید به سؤالات سه درس 1ـ آمار و روش تحقیق، 2ـ سنجش و اندازه‌گیری در تعلیم و تربیت و 3ـ تعلیم و تربیت اسلامی پاسخ دهند.


مدیریت آموزشی

تعداد سؤالات این درس 20 سؤال می‌باشد


تکنولوژی آموزشی

تعداد سؤالات این درس در آزمون كارشناسي ارشد دانشگاه دولتی 20 سؤال و ضریب آن برای گرایش تکنولوژی آموزشی (4) و برای گرایش آموزش بزرگسالان (1) می‌باشد.


سنجش و اندازه‌گیری در تعلیم و تربیت

تعداد سؤالات آن 20 سؤال می‌باشد. با توجه به ضریب آن در کنار درس «آمار و روش‌های تحقیق» جزء دروس کم اهمیت در این گرایش محسوب می‌شود. هرچند که این موضوع نباید باعث شود شما این درس را کنار بگذارید. مفاهیم این درس جذاب و فهم مطالب آن آسان می‌باشد. در این درس مقیاس‌های اندازه‌گیری، دسته‌بندی آزمون‌های روانشناسی، انواع ارزشیابی و جهت‌دهی برای پیشرفت تحصیلی، بررسی آزمون‌های مختلف (عینی، کوتاه پاسخ، چند گزینه‌ای) نمره‌گذاری و تحلیل آزمون و استفاده از روش‌های آماری از جمله مباحث این درس می‌باشند.


مقدمات برنامه‌ریزی آموزشی و درسی

تعداد سؤالات این درس 20 سؤال می‌باشد. به دلیل ضریب بالای آن می‌توان آن را در کنار درس «روش‌ها و فنون تدریس» مهمترین درس برای این دو گرایش نامید.

تهیه برنامه‌ریزی آموزشی، اجرای برنامه‌ریزی آموزشی کشور و ارزیابی آن، آموزش در اجتماع تشخیص کاستی‌ها در نظام آموزشی، آماده‌سازی رئوس برنامه‌ریزی درسی، تهیه و تولید مواد و وسایل آموزشی و اجرای برنامه‌های درسی جدید از جمله مباحثی هستند که در این درس مورد مطالعه قرار می‌گیرند.

این درس به نوعی جزء دروس آسان محسوب می‌شود، کسب درصد بالا در این درس (در حدود 85%) توسط رتبه‌های تک رقمی صورت گرفته است. به همین دلیل با توجه به ضریب آن ارزش وقت گذاشتن را دارد.


نظارت و راهنمایی

تعداد سؤالات این درس در آزمون دانشگاه دولتی 20 سؤال و ضریب این درس برای گرایش مدیریت آموزشي (2) می‌باشد.


تعلیم و تربیت اسلامی

تعداد سؤالات این درس در آزمون دانشگاه دولتی 20 سؤال می‌باشد. به همین دلیل جزء دروس پراهمیت برای این گرایش تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش (تعلیم و تربیت اسلامی) محسوب می‌شود.


روانشناسی رشد

ضریب این درس در آزمون دانشگاه دولتی برای هر سه گرایش 2 و تعداد سؤالات آن 20 سؤال می‌باشد. در این درس اکثر نظریه‌ها، نظام‌ها و تحلیل‌های روانشناسان بزرگ تحلیل می‌شود، نظریه‌های اریکسون، فروید، ماهلر، آنا فروید، ملانی کلاین، هارتمن، بالبی، نظام‌های گزل، والن ویگوتسگی، لئون‌ تیف، لوینسون، کلبرگ و بررسی مراحل رشد (قبل و بعد از تولد) کودکی، نوجوانی، میانسالی، بزرگسالی و دوره پیری از جمله مطالبی هستند که در این درس به طور کامل تحلیل می‌شوند. برای تسلط در این درس دقت و تمرکز در مطالعه، تفکیک نظریه‌ها و تطابق هر تست یا مبحث با نظریه‌های موجود در ذهن شرط اصلی می‌باشد.

درس روانشناسی رشد از جمله دروسی است که بیشترین منابع را دارد که این مسأله باعث می شود که داوطلبان فرصت کافی برای مطالعه تمام این منابع را نداشته باشند


مواد امتحانی و تعداد تست آزمون برگزار شده

نام درستعداد تستدفترچه مربوطهزمان پاسخگویی
زبان عمومی وتخصصی30شماره 1180 دقیقه
آمار و روشهای تحقیق در علوم تربیتی20
روانشناسی تربیتی td>20
روشها و فنون تدریس20
مبانی، اصول و فلسفه تعلیم و تربیت30
مدیریت آموزشی20
تکنولوژی آموزشی20
سنجش و اندازه گیری در تعلیم و تربیت20
مقدمات برنامه ریزی آموزشی و درسی20
نظارت و راهنمایی20
تعلیم و تربیت اسلامی20
آموزش و پرورش تطبیقی20
روانشناسی رشد20

برای دریافت لیست دانشگاه و ظرفیت پذیرش کارشناسی ارشد مجموعه علوم تربیتی کلیک کنید